De Standaard 17/07/2014 W-Vl Mooiste

17/07/2014


 
17-07-2014, p.27
 
West-Vlaanderen
 
West-Vlaanderens Mooiste kijkt over de grenzen
 
West-Vlaanderens Mooiste, het wielerevenement dat plaatsvindt van 21 tot 24 augustus, wordt uitgebreid. Het feest voor sportieve en recreatieve fietsers duurt nu vier dagen en heeft vertrekpunten in Noord-Frankrijk.
 
Van onze medewerker
 
Arne Vansteenkiste
 
RoeselareWest-Vlaanderens Mooiste, de jaarlijkse afspraak voor sportieve en recreatieve fietsers in en rond Roeselare, wil zijn naam eer aandoen en uitgroeien tot een groot recreatieve wielerevenement. 'West-Vlaanderen is groter dan Roeselare. Daarom kijken we verder dan de stadsgrenzen', zegt Noël De Meyere van de sportraad van Roeselare. In samenwerking met het grensoverschrijdend Europese project Transsport is er ook een fietstocht die vertrekt vanuit Boeschepe in Noord-Frankijk en naar Roeselare en Heuvelland trekt. Alle communicatie wordt ook in het Frans verspreid.
 
Elektrische fietsen
 
Van 21 tot en met 24 augustus zijn er dagelijks fietstochten, van 25 tot 150 kilometer. Het centrale punt is telkens Schiervelde. Elke dag wordt een andere regio van de provincie bezocht. De Leiestreek komt aan bod, maar ook Heuvelland en de herdenkingen van de Eerste Wereldoorlog, de kust en het Brugse Ommeland staan op het menu.
 
'Ons fietsevenement is uniek omdat het amper 3 euro kost om deel te nemen, en omdat elke fietser welkom is. Er zijn zowel mountainbiketochten en routes voor wielertoeristen als trips voor recreatieve fietsers en gezinnen', zegt De Meyere. 'De routes zijn bewegwijzerd en hebben uitgebreide bevoorradingen. Het parcours is ook op maat van elektrische fietsen, met laadpunten onderweg.'
 
Logies
 
Er komt een tijdelijke camping op het domein van het MSKA in de Groenestraat. Radio 2 zendt er woensdagavond live uit en kampeerders worden al op woensdagavond getrakteerd op een verkenningsrit in Roeselare. Voor wie niet op de camping wil slapen, maar wel logies zoekt, werden arrangementen uitgewerkt.
 
Donderdag is Bloso te gast in Schiervelde met een sporteldag. Vijftigplussers kunnen er hun fitheid testen, aan zumba doen en andere activiteiten meepikken. Op zaterdag kunnen kinderen leren fietsen en is er een start-to- mountainbike-rit. Het zwaartepunt ligt op zondag met familieritten en de Kloen Trip Trap Tocht. De ritten zijn opgenomen in de reeks LM-Classics en Coppa Grinta.
 
www.westvlaanderensmooiste.be
 
 © Corelio
 
 

 
 
Terug
Created by PopComSitemap