Krant van West-Vlaanderen 18/07/2014 Schrevepromenade

18/07/2014


 
18-07-2014
 
Kust
 
Schrevepromenade is dit jaar helemaal gratis
 
LEISELE - Deelgemeente Leisele maakt zich op voor een unieke en eenmalige editie van haar bekende Schrevepromenade. De vierentwintigste editie van deze fiets -en wandelhappening krijgt financiële steun van onder meer de provincie West-Vlaanderen, waardoor alles gratis is. Bij goed weer worden in Leisele 1500 mensen verwacht.
 
De Leiselse Schrevepromenade is een fiets -en wandelhappening die in 1991 door een groepje Leiselnaars in het leven werd geroepen en die de voorbije twee decennia heel wat naambekendheid verwierf. Het is een publieksevenement waarbij wandelaars, lopers en fietsers de Westhoek én Frans-Vlaanderen kunnen doorkruisen. De Alveringemse deelgemeente ligt immers vlak naast de grens en alle parcours zijn zo uitgestippeld dat de grens zoveel mogelijk moet worden overgestoken. Deelnemers kunnen kiezen tussen zes verschillende omlopen: 9 km, 15 km, 25 km, 45 km, 65 km en dit jaar voor het eerst ook 120 kilometer. Zowel start -als aankomstpunt bevinden zich op het verkeersvrije marktplein en inschrijven kan tussen 6 uur 's morgens en 16 uur in de namiddag.
 
Het bijzondere aan de editie van komende zondag is dat door de medewerking van onder meer de provincie West-Vlaanderen en het departement du Nord alles gratis is. Een inschrijving is dus gratis en de eerste 1500 inschrijvingen krijgen een gratis lunchpakket. De organisatie stelt ook een 180-tal gratis fietsen ter beschikking. De lunchpakketten worden de dag zelf klaargemaakt door jongeren van de Izenbergse chiro Sjaloom. Ze doen dat in feestzaal het Molenhuys in Leisele. De Schrevepromenade is dit jaar dus een interregionale organisatie.
 
"Deelnemen aan een sportief evenement aan de andere kant van de grens is in de praktijk niet altijd een evidentie", zegt gedeputeerde voor Sport Carl Vereecke. "Daarom hebben zeven partners uit West-Vlaanderen en het Noorden van Frankrijk - waaronder de provincie West-Vlaanderen, EGTS West-Vlaanderen/Dunkerque/Cote d'Opale en BLOSO - besloten hun krachten te bundelen in het Interregionaal project 'TransSport-Grenzeloos sportief/Sportifs sans Frontières'. Via dit project willen wij inwoners en sportclubs informeren over wat de grensoverschrijdende regio op vlak van sport te bieden heeft, het aanbod proberen te verruimen, de sportbeoefening stimuleren en contacten tussen sportclubs en individuele sportbeoefenaars aan beide kanten van de grens uitbouwen. De organisatie van de Schrevepromenade past perfect in onze doelstelling! Daarom hebben wij beslist om onze medewerking aan dit evenement te verlenen."
 
Het parcours van De Schrevepromenade is bijna volledig vlak, zonder noemenswaardige hindernissen. De organisatie houdt een technische ploeg standby voor wie onderweg toch pech of problemen zou hebben. (AB)
 
 © Roularta Media Group
 
 
 
Terug
Created by PopComSitemap