Streekkrant 06/08/2014 W-Vl Mooiste

06/08/2014


 

06-08-2014
 
Roeselare
 
Fiets West-Vlaanderens Mooiste
 
ROESELARE - Van donderdag 21 tot en met zondag 24 augustus vindt de fietsvierdaagse West-Vlaanderens Mooiste plaats. Vier dagen lang kan genoten worden van al wat onze provincie te bieden heeft op vlak van recreatief en sportief fietsen.
 
"Wat meer dan 30 jaar geleden startte als Roeselare Fietst is op vandaag een uniek fietsevenement geworden", klinkt het bij Björn Leenknegt van de stedelijke sportdienst. "Bij veel deelnemers van de voorbije jaren klinkt dit enthousiasme ook door. We hebben een aantal belangrijke troeven met onze organisatie. Zo is er de lage deelnameprijs van drie euro. Ook is er voor elk soort fietser wel een tocht die op zijn of haar lijf geschreven is. Sportief of recreatief, jong of oud, E-bike of gewone fiets, bij ons is er voor elk wat wils. Naast het sportieve aspect is ook het toeristische van groot belang. We willen de deelnemers de mooiste plekjes van West-Vlaanderen laten zien. Zo staat op elke dag een andere streek in de kijker. Op donderdag trekken we richting Diksmuide en de IJzervallei, op vrijdag zijn Torhout en het Brugse Ommeland aan de beurt, op zaterdag staan de tochten in het teken van 100 jaar Eerste Wereldoorlog en de frontstreek en op zondag ten slotte staat de omgeving van Roeselare centraal."
 
"Naast de verschillende fietstochten is er op West-Vlaanderens Mooiste ook veel aandacht voor extra activiteiten", gaat Björn verder. "Zo hebben we weer onze camping op de terreinen van MSKA in de Groenestraat. Ook zijn er logiesarrangementen uitgewerkt met een aantal plaatselijke hotels en B&B's. Op donderdag hebben we een heuse sporteldag voor 50+'ers. Op zaterdag is er een grensoverschrijdend project 'Transsport' en op zondag is er de Kloen Trip Trap Tocht voor gezinnen met jonge kinderen." (DRVA/Foto DDER)
 
Info: www.westvlaanderensmooiste.be
 
 © De Streekkrant
 

 
 
 
Terug
Created by PopComSitemap