HLN 21/08/2014 W-Vl Mooiste

21/08/201421-08-2014, p.16
 
Mandelstreek
 
Fietsvierdaagse steekt grens over
 
TIJDELIJKE CAMPING AL MAANDEN VOLGEBOEKT DOOR NEDERLANDERS
 
Fietsliefhebbers kunnen zich weer uitleven tijdens West-Vlaanderens Mooiste, de Roeselaarse fietsvierdaagse die zoals steeds synoniem staat voor zo'n 25 fietstochten en een resem randactiviteiten. Gisteren werd het startschot gegeven. Nieuw dit jaar is dat er ook vertrekpunten in Frankrijk zijn.
 
Sinds Pasar vijf jaar terug voor het eerst een gelegenheidscamping op de terreinen van MSKA organiseerde in de rand van West-Vlaanderens Mooiste, weten heel wat Nederlanders de Rodenbachstad bijzonder vlot te vinden. Ook dit jaar beloven ze eind augustus weer massaal op te duiken. "De camping telt een 120-tal plaatjes", weet sportraadvoorzitter Noël Demeyere. "Maar die was al op twee maanden voor de fietsvierdaagse zo goed als volzet en opnieuw zien we dat er heel veel Nederlanders terugkeren."Voor het eerst kijkt Roeselare ook in de richting van Frankrijk. "De voorbije jaren organiseerden we telkens startplaatsen voor onze fietstochten in de deelgemeenten en in enkele naburige gemeenten", gaat Noël verder. "Maar op zaterdag 23 augustus kan er voor het eerst gestart worden in Boeschepe, een gemeente in de Franse Westhoek. Recreatieve en sportieve fietsers en wielertoeristen kunnen er een tocht van 50, 100 of 150 kilometer starten doorheen het Heuvelland en richting Roeselare. Dit dankzij het grensoverschrijdend project Transsport dat de Fransen wil aanzetten om ook bij ons te komen sporten. Om dit te bevorderen wordt alle communicatie omtrent West-Vlaanderens Mooiste ook vertaald."
 
Kinderfietstocht
 
De meeste kilometers die afgehaspeld zullen worden, situeren zich echter nog altijd binnen West-Vlaanderen. "Op donderdag 21 augustus zijn er tochten van 25, 50, 75 en 100 kilometer richting vallei van de Krekebeek. Er wordt gefietst door charmante dorpjes en mooi gerestaureerde molens. Op vrijdag 22 augustus ontdekken we de vele bossen en natuurdomeinen in het Brugse Ommeland en de Polders. Op nieuw zijn er tochten tussen 25 en 100 kilometer. De Groote Oorlog staat centraal op zaterdag 23 augustus met fietstochten langs de frontstreek en op zondag 24 augustus wordt er vooral in eigen streek gefietst. Op zaterdag en zondag komen ook de mountainbikers aan hun trekken en op zondag is er onze traditionele kinderfietstocht die omgedoopt is tot de Kloen Trip Trap tocht. Onderweg zijn er kindvriendelijke attracties en bij de start en aankomst tekenen Zeppe en Zikki present."Daarnaast valt er ook heel wat te beleven naast het ruime aanbod aan fietstochten. Al is de tweewieler vaak niet heel ver weg. Zo leren kindjes op zaterdag 23 augustus in slechts drie uur fietsen op twee wielen, wordt het startschot gegeven van de lessenreeks Start to Mountainbike en is er op donderdag 21 augustus de sporteldag voor 50-plussers met ondermeer de e-bike rijschool. Verder kan je op zondag 24 augustus steak met frietjes smullen ten voordele van Kloen en de ziekenhuisclowns. Naast een camping zijn er ten slotte ook opnieuw logiesarrangementen uitgewerkt in samenspraak met verschillende hotels en B&B's.Meer informatie kan je vinden via www.westvlaanderensmooiste.be.
 
 © Het Laatste Nieuws
 

 
 
 
Terug
Created by PopComSitemap