Nieuwsblad 25/08/2014 W-Vl Mooiste

25/08/2014


 
25-08-2014, p.21
 
Roeselare-Tielt-Izegem
 
Recordaantal deelnemers voor fietsvierdaagse
 
Roeselare De fietsvierdaagse West-Vlaanderens mooiste werd een groot succes. Het betere weer dan de voorbije jaren zorgde voor een recordaantal deelnemers.
 
Van donderdag tot zondag vertrokken bijna zevenduizend fietsliefhebbers vanuit de Expo Hallen voor een tocht. Tijdens de weekdagen haspelden heel wat fietsers de 50 en 75 kilometer lange tocht af. In het weekend waagden een pak wielertoeristen zich aan de langere afstanden. 'In vergelijking met de voorbije jaren hadden we nu wel geluk met het weer', glundert Bjorn Leenknegt van de organisatie. 'Ondanks het slechte weer op vrijdag mochten we toen 400 fietsers begroeten.' In vergelijking met vorig jaar schreven zich tweeduizend deelnemers meer in. Zondag was de topdag bij uitstek.
 
De fietsvierdaagse wordt alsmaar populairder in het buitenland. Op de camping nabij het MSKA hadden heel wat Nederlanders een stekje. Ook heel wat Fransen staken de grens over om te fietsen. Bovendien werkte de fietsvierdaagse voor het eerst samen met het Franse Boeschepe, waar ook een startplaats lag. 'Die samenwerking trekken we waarschijnlijk volgend jaar door', klinkt het. (bfr)
 
 © Corelio
 
 
 
Terug
Created by PopComSitemap